Seprés, (laikusoknak mezőnyzárás, szalagleszedés) az Attila Király Emléktúra 115 (120) km – 3600 m szintes távján

Már tavaly is kaptam egy kedves felkérést ennek a túrának a seprésére, melyet szívesen vállaltam, idén ez megismétlődött és örömmel vettem a megkeresést…. Fogadjátok szeretettel a kis rövid beszámolómat:

Az év egyik legjobb túrája volt, telis-teli meglepetésekkel

Rajt: 08:26. Szalagszedés, Anitával, Viktor lebetegedett 🙁

Emberes pontok: Klastrompuszta (narancs, mandarin), Pilisszentlélek (lekváros/zsíros kenyér, finom meleg tea bón), Vaskapu menedékház (rántott húsos zsemle, meleg tea). Mi azért egy-egy bográcsgulyást bevertünk a házban önköltségi áron. Pilismarót, plébánia (zellerkrémleves, székelykáposzta, isoital, extra cappucino fahéjjal és mézzel, rágcsálnivalók, rántott húsos zsemle). Dobogókő, Walden Hotel (zellerkrémleves, rágcsálnivalók, meg még biztos voltak dolgok, amik már nekünk nem jutottak a végén). Pilisszántó, Székely Vendéglő (gulyásleves). Sajnos mire mi odaértünk már bezárt, pedig a szervezők ki is fizették nekik a mi adagjainkat is. 🙁 Pilisborosjenő, iskola (na ez eddig kettőből kétszer nem volt nyitva (tavaly sem). Nem a szervezőkön múlott persze, csak a szalagszedés nem könnyű meló, így mi is későn értünk oda). Solymár, menedékház (finom sütemények, rágcsálnivalók, kenyerek, tikkadt szöcske cola 🙂

 

Attila király emléktúra - Pilisborosjenő ellenőrző pont

 

Szóval az ellátás eszméletlen szuper volt

Még egy pár plusz: Jópár helyen késésben voltunk (bár mondták a szervezők, hogy a seprűknek nincs szintidő, így is beértünk), mégis megvártak minket. Mindenki kedves volt, jókedvű és tényleg látszott, hogy értünk, az indulókért vannak!! A célban a főszervező, Tamás meghívott minket egy-egy süteményre ahol a rajt volt, és a tesója Gábor egyenesen hazavitt Pilisvörösvárról a XI. kerületbe, úgy hogy ő a XVII-ben lakik. Gondolom, ő is már nagyon fáradt volt, mert ez a túra bizony nagy logisztikát és szervezést igényelt, de mégis hazavitt engem.

Amit nem felejtünk el, az a Hirsch-oromra felvezető P sáv. Tavaly sem volt a kedvencünk, de most ez a fakidőlés, óriási sár, és a lánctalpas feltúrta hosszú út, leredukálta az átlagunkat itt szó szerint kb. gyök kettőre. Megváltás volt felérni! Ja, és közben tájékozódni, szalagokat szedni. Kb. 400 szalagot szedhettünk le összesen. Hatalmas sár volt az egész túrán, sajnos a cipőm tovább szakadt 🙁

 

Attila király emléktúra - 2017

 

Köszönöm az egyesületnek a túrát és a sok-sok kedvességet, amit elhoztak erre a túrára. Én örömmel segítek, amiben tudok a jövőben is!

Szerző: Márton Dániel