Szóval szombaton voltam a II. Rákóczi Ferenc emléktúrán. 30 km-es távot futottam meg.
Jól sikerült nagyon. Magamhoz képest megint fejlődtem terepen!😊
Leírásban 30,8 km volt a táv majd 1000 m szinttel. A pontos adatok 31,6 km 968 m szintemelkedés.
Az első Kis Szénás körömhöz tudtam hasonlítani az időt. Ott közel 150 méterrel kevesebb szint volt 31 km-en . Ott 5:41-percet futottam. Itt 5:38 perc alatt értem be.
Jobbat akartam, mert jobban is ment, de 23 km-től megkínáltak még jó pár hegymászással.
Szóval egy szó mint száz, jár a fejsimi. 😊

Vágjunk bele…

Árpád-kilátóSzombat reggel 8-kor rajtoltam. Nagyjából ismertem a terepet mert rengeteg túra és közösségi futás útvonalát kereszteztük.
Nem akartam senkihez csapódni. Egyedül akartam menni, saját időt futva.
A terep kifogástalan volt! Sehol jég, hó, sár! Na jó… pici sár volt a végén, mikor már kb. 3 fok volt és sütött a nap.
Rózsadomb Centertől indultunk.

Első megálló az Árpád-kilátó volt. Fincsi volt bemelegítésnek. Aztán a kicsi lejtőn bugdácsolós lazulás. Majd jóóó meredek hegymászás a kék ösvényen fel a Hármashatár-hegyi turistaházhoz. Na, az fájt. Mikor felértem, lefagytam a látványtól. Gyönyörű volt a panoráma a városra és a Dunára! Ellenörző ponton pecsét, uzsgyi tovább. Onnan jó időt tudtam futni. Persze… nagyrészt lejtő volt 😂😂

Solymàri turistaházban volt a következő megálló. Na most … ha Nem jön ki onnan valaki tuti elfutok mellette. Pedig ott várt a rántotthusis szendó és a kóla 😁😁 igaz elraktam hátizsákba, mert nem tudtam megenni, múltkor se…

 

Végre láttam a vízesést!

És akkor kocogás tovább a Mària ösvényen… Ott elkezdett valami furcsa lenni… mikor nekimentem a Kis Szénásról ismert kis hidaknak megálltam és csak pilláztam! A Kis Szénás kör első 8 km-es szakaszán voltam. Azon a szakaszon, amit effektíve soha nem láttam még világosban! Gyönyörű volt! Hihetetlen mennyire! Végre láttam a vízesést!

Úristen hányszor elfutottam mellette! Azt se tudtam, ilyen közel volt hozzám mindig. Mosolyogva, ámulva futottam ezen a szakaszon. Aztán arcomra fagyott a mosoly, mikor rájöttem, mik várnak még rám. A cuki aszfaltos emelkedő! A meredek sziklás rész… Mondjuk azt élveztem!

Aztán jöttek futók mellettem. Totyogok fel az emelkedőn , ők elfutnak mellettem. Majd egy rossz ösvényre tévedtek és látták,én másikon futok tovább. Futnak utánam, majd kérdik erre van a Szénás kör? 😂😂 Nevetek. Mondom amúgy igen, de nem kezdtem bele, mert más túrán futok. 😁

A Bodzaliget pihenőn vacilláltam. Nem tudtam, hogy a zenélő szökőkút utáni kis fedett rész az. Ott újabb pecsét. Gyí visszafelé.
Iràny a Máriaremete kegytemplom. Hát, az odavezető úton felismertem az előző 40 km-es túra útvonalát. Csak ott nem le, hanem felfelé kellett menni. Sok aszfalt volt itt. 23,km-nél jártunk. Fáradtak a lábaim a sok mászástól. Lassan kocogtam tovább. Meglett a templom. Pont harangoztak. Dél volt. Ott megkerestem a kódot. Szóltam pár futótársamnak is, mert azt hitték csak integetek 😂 pedig jeleztem nekik. 4:08 perce voltam úton. Nagyon örültem.

 

Bodzaliget Pihenőpark

 

És jött a végső szakasz

Vissza a Rózsadomb Centerbe. Na, ott is kaptam ismerős utat… egy kis Balboa visszafele… hát fájt. Estem is egyet… sok időt elvett a mászás már itt. De sikeresen beértem. És elégedett vagyok. És jól éreztem magam. És ez a lényeg. 🏃‍♀️🙏💪

Fussatok!

Díjazás - II. Rákóczi Ferenc emléktúra

Szerző: Kopaszné Panyi Kati