Menjek vagy ne?

Hát eljött a szombat reggel is, igaz a lehető legdrágább módon…
Nagyon vártam már, hogy túrázhassak egy jó hosszút a jövő heti 75-ös előtt, de valami furcsa ok miatt nem tudtam aludni az éjjel folyamán. Reggel már hamarabb elkészültem, mint az indulás időpontja és hezitáltam, hogy elinduljak-e ilyen fáradtan vagy sem?
Végül csak felszálltam a buszra és a Vágóhídhoz tartottam, ahol Gergő cimborám várt, valamint az első teljesítménytúrára igyekvő tanítványa, Sanyi.
A kocsiban eldöntöm, átnevezek 40-re és akkor Gergővel tölthetem az egész távot.

Hármashatárhegyi kilátó

 

Már az indulás is nehezen ment

Megérkeztünk a Szépjuhászné szokásos pillérei alá, ahol Attila unokái már vártak minket.
Átvettük az útilaput és nekivágtunk a Nagy-Hárs hegynek és az előtte lévő emelkedőnek. Én már itt éreztem, nehezemre esett felfelé menni, pedig még csak az elején jártunk, mégis nagyon fáradt voltam
Váltakoztak az emelkedők és a lejtők, de egyre kényelmetlenebbé vált menni és csak vonszoltam magam, ami cseppet sem arra engedett következtetni, hogy felettébb élvezném. Az Újlaki-hegy és Hármashatárhegy emelkedői a maradék erőmet is kivették, tudtam itt 20 km-nél több ma nem lesz. Sanyi első túráján jobban bírta mint én, míg Gergő pedig hasított volna. Az Árpád kilátó-Apáthy szikla páros után semmi erőm nem maradt, ebből látszik mennyit számít, ha az ember kipihent. Visszaértünk a Szépjuhásznéhoz és jeleztem is, hogy nincs tovább. Nem okozott gondot az adminisztrációban, de mégis csak jobb lett volna végigmenni.
Sanyi megkapta első díjazását, ami fellelkesítette és megígérte, fog még jönni, míg Gergő cimborám a maradék 20-at 3 óra 22 perc alatt felszántotta. Gratulálok innen is!

Árpád-kilátó

Tanulság

Én még egy kellemeset beszélgettem a célban, sok-sok ismerőssel sztorizgattunk, ami némileg kárpótolt a túráért.
A tanulság, nem mindig kell megnyomni egy túrát és tudni kell mik a határai az embernek, épp emiatt izgalmas lesz a jövő heti 75 km-es megmérettetés, kérlek Titeket, hogy szurkoljatok nekem!!!

Gere Gergő