A természet feltölt és elvarázsol

Nincs is jobb dolog annál, mint hogy nyáron a hűs erdőben csatangoljunk, miközben érezzük, ahogy a  megszámlálhatatlan virág kellemes illata keveredik az erdei levegővel. A nyári túra nem csak remek kikapcsolódást nyújthat számunkra, de a nap ereje ilyenkor képes rövid időn belül a legnagyobb hatásfokkal feltölteni minket.

Az erdei hangok, a hűs patakok csobogása ötvözve az erdő nyújtotta kellemes levegővel, kitűnő választás, hogy szabadidőnket hasznosan tölthessük.

Kisgyermekes szülők számára maradandó élményt jelent azt megtapasztalni, ahogy gyermekünk saját maga fedezi fel az erdő megannyi rejtelmét.
 

Miben különlegesek a nyári túrák?

A nyári évszakban más dolgokra kell figyelnünk, mint a többi szezonnál. Értelemszerűen más jellegű dolgokra lesz szükségünk hideg időben, másra az átmeneti időszakban, tavasszal, ősszel, és megint másra a nyári hőségben, forróságban. Nem csak a bőrünket érdemes védenünk a napsütéstől, de a fejünket is, hiszen könnyen napszúrást kaphatsz a tűző napsütés alatt.

Célszerű túra során olyan cipőben elindulni, ami nem csak, hogy kényelmes, de jól is szellőzik. Az utcai cipőket felejtsük el, mert azok túrázáshoz alkalmatlanok. Vékony, többnyire egyenes talpuk az egyenetlen útviszonyok és a nagyobb kövek miatt igen csak kellemetlen élménnyé tehetnek egy jól indult kirándulást.

Jobban járunk, hogyha kifejezetten erre a célra készült túracipőt szerzünk be, mivel a magasabb és bordázottabb talpa kényelmesebbé teszi a járást.

Kerülni kell a műszálas ruhák viselését is, mivel ezek a fokozott izzadás mellett elősegíthetik a gombák, fertőzések kialakulását. A nyári túrák során érdemes egy kényelmes pamut ruhát választani.

A nyári túrák elengedhetetlen felszerelései:

  • elsősegély csomag (ragtapasz és sebfertőtlenítő)
  • elegendő mennyiségű enni- és innivaló
  • naptej
  • szúnyog-, és kullancsriasztó krém vagy spray

Milyen ruházatot viseljünk nyári túrák közben?

  • túrázáshoz alkalmas, jól szellőző ruházat
  • sapka vagy kalap
  • olyan túracipő, ami túrázáshoz is alkalmas legyen
  • kullancsok miatt célszerű a hosszú nadrág

Nyári túrák