GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kötelező az előregisztráció minden túrán?

Igen, az előregisztráció kötelező.

Megteheted ezt a weboldalunkon keresztül is online, de lehetőséged van arra, hogy valamelyik korábbi túra végén add le a nevezésedet személyesen a Célban.

Mit tegyek, hogyha nem kaptam meg a regisztrációt követően a visszaigazoló emailt?

Kérjük, hogy először is nézd meg a spam mappában vagy gmail-es email cím esetén a promóciók fül alatt. Hogyha itt sem találod, akkor kérjük, hogy írj a kapcsolat (kukac) attilaunokai (pont) net email címünkre, hogy  utána tudjunk nézni, megérkezett-e a regisztrációd.  

Miért van ilyen sokféle nevezési díjatok egy adott távra?
 • Azért, mert ha kihasználod a koránkelő kedvezményt (a túrát megelőző hét péntek éjfélig átutalod a nevezési díjat), akkor eleve 500.-Ft kedvezményre vagy jogosult a túra nevezési díjából.
 • Úgy is tudod csökkenteni a nevezési díjadat, hogyha nem kérsz ellátmányt (ez távoktól függően 400-600.-Ft lehet az ellátmányos árhoz képest).
 • Te döntheted el, hogy jelvényt vagy kitűzőt kérsz (a kitűzős nevezési díj 500.-Ft-tal kevesebbe kerül, mint a jelvényes).
 • Mindezeken felül az egyesületi tagok a tagságuktól függően plusz kedvezményben részesülnek (100-250-500.-Ft között).
 • Fogyatékkal élők és 10 év alatti gyermekek (akik az adott év dec. 31-ig töltik be a 10. életévüket) 50% kedvezményben részesülnek.

 

Milyen előnyökkel jár, ha előre átutalom a nevezési díjat?
 • Kedvezményes nevezési díjjal regisztrálhatsz a túrára (mínusz 500.-Ft)
 • Érkezéskor elkerülheted a hosszas sorban állást, hiszen soron kívül kapod meg a túrához szükséges anyagokat
 • A túra végén pedig biztosítod magadnak, hogy nagy létszám esetén is garantáltan hozzájutsz a jelvényedhez/kitűződhöz és emléklapodhoz

 

Hol találom az átutaláshoz szükséges adatokat?

A banki befizetéshez ill. átutaláshoz szükséges adatokat a regisztrációt követő email-ben kapod meg.

Ha néhány percen belül nem érkezne meg hozzád az email, nézd meg a spam-ek között és a promóciók fül alatt (gmail-es email cím esetén), és ha ott sincs, akkor jelezd nekünk email-ben a kapcsolat (kukac) attilaunokai (pont) net email címen vagy telefonon.

Fontos: kérjük, hogy utaláskor a túra nevét és a távot, ill. a saját nevedet (ha nem saját számláról utalsz) írd be a megjegyzés rovatba a könnyebb beazonosítás érdekében!  

Miért csak két személyre kaptam visszaigazolást a nevezési díj befizetéséről, amikor 3 főre utaltam?

Nagy valószínűséggel valamelyik email címet elírtad. Ha már a regisztráció után sem érkezett meg a visszaigazoló email, akkor ez lehet az oka.

 

Milyen személyre szóló kedvezményt lehet igénybe venni a nevezési díj befizetésénél?

Fogyatékkal élők és 10 év alatti gyermekek (akik az adott év dec. 31-ig töltik be a 10. életévüket) 50%-os kedvezménnyel vehetnek részt minden túrán.

A koránkelő kedvezményt (mínusz 500.-Ft) pedig a nevezési díjnak a túrát megelőző hét péntek éjfélig történő átutalásával tudod igénybe venni.

Egyesületi tagok tagságuktól függően jogosultak kedvezményre, ami túránként akár 500.-Ft is lehet.  

Meddig lehet befizetni a kedvezményes nevezési díjat?

  A kedvezményes nevezési díj befizetési határideje a túrát megelőző héten pénteken 24:00 óra.  

Mit csináljak, ha mégsem tudok elmenni a túrára, de már befizettem az összeget?
 • Először is jelezd nekünk telefonon vagy email-ben a túrát megelőző héten péntek éjfélig az alábbi email címre: kapcsolat (kukac) attilaunokai (pont) net.
 • A befizetett összeget be tudjuk számítani EGY következő túrára (ami ugyanolyan távú vagy rövidebb), de akár át is ruházhatod másra.
 • Ez utóbbi esetben a másik fél is végezze el a regisztrációt a weboldalon és írja be üzenetben, hogy a te helyedre jelentkezik.
 • Amennyiben a túrát megelőző héten pénteket követően derül ki, hogy nem tudsz jönni a túrára, sajnos már nem áll módunkban visszafizetni a nevezési díjat, hiszen ekkorra az ellátmányt és a díjazást is megrendeltük számodra.

 

Fizethetek készpénzben is?

Igen, megteheted ezt is.

Ha szeretnél élni a koránkelő kedvezménnyel, akkor add le a jelentkezésedet egy korábbi túra céljában és akkor fizesd is ki a kedvezményes díjat (mínusz 500.-Ft). Ugyanis, hogyha a túra napján fizetsz készpénzben, akkor a teljes ár vonatkozik rád.

Figyelem! A 100 km feletti túránknál – távtól függetlenül – kizárólag átutalással tudsz fizetni!  

Rajtoltatási idő előtt szeretnék indulni a túrán. Megoldható-e?

Túráinkon távoktól függően sávos indítást alkalmazunk.

Általában óránként csak egy táv résztvevőit indítjuk el, pontosan azért, hogy elkerüljük azt, hogy egyszerre nagyon sokan érkezzenek a regisztrációhoz, és hosszú sorok alakuljanak ki.

Ha mégsem tudsz az általunk megadott időtartományban odaérni a regisztrációhoz, akkor maximum 2 órával később vagy – kisebb távok esetén – korábban tudsz indulni. Ilyen esetben kérjük, hogy ezt jelezd nekünk előre, hogy fel tudjunk készülni a fogadásodra és vedd figyelembe az ellenőrző pontok és a CÉL nyitási idejét is.

Ennek a szolgáltatásnak a díja: 500.-Ft, de egyesületi tagoknak ingyenes!  

Mi történik akkor, hogyha nem tudom teljesíteni a választott távot?

Neked, sajnos csak emléklapot tudunk biztosítani a ténylegesen megtett táv után.

Egyesületi tagok  jogosultak a túra teljesítéséért járó kitűzőre/jelvényre és emléklapra, de azokon a ténylegesen teljesített táv lesz. (pl: ha Te 40 km-re jelentkeztél, de csak 34 km-t tettél meg, akkor a 30 km-es távról kapod meg a díjazást) .

Azzal számolnod kell, hogy előfordulhat, hogy ezeket egy későbbi túrán tudod csak átvenni, hiszen az eredeti távra rendeltük meg neked a kitűzőt/jelvényt.  

Ha módosítom a távot, milyen költségekkel kell számolnom?

A túrát megelőző héten péntek éjfél után vagy a startnál történő átnevezés/távmódosítás díja – függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb távra módosítasz -, egységesen 500.-Ft. Az új táv díjához számítjuk hozzá a módosítási díjat!

Felhívjuk a figyelmedet rá, hogy nagyobb távra történő módosítás esetén nem tudjuk garantálni, hogy a nagyobb táv ellátmányából is tudsz részesülni, hiszen azt néhány nappal a túra előtt már meg kell rendelnünk.

Nagy létszámnál mindkét esetben előfordulhat, hogy kitűzőt/jelvényt sem tudunk adni a túra végén. Erre le tudunk adni egy pótrendelést, amennyiben kéred, (aminek az átfutása kb. 2-3 hét) és egy későbbi túrán át tudod venni, csak jelezd nekünk előre, hogy melyik túrára vigyük.

Egyesületi tagoknak ez a szolgáltatásunk ingyenes!  

Figyelem!

Ha a túrát megelőző héten péntek éjfélig teszed meg a módosítást telefonon vagy email-ben, amit vissza is igazolunk számodra, akkor nem kell módosítási díjat fizetned.  

Miért kell módosítási díjat fizetnem akkor is, hogyha kisebb távra váltok?

Azért, mert a kisebb táv jelvényét IS meg kell rendelnünk számodra, ill. a nagyobb táv ellátmányát már napokkal a túra előtt megrendeljük, és hogyha nem veszed át, azt nekünk akkor is ki kell fizetnünk.  

Hogy jutok hozzá az emléklaphoz és a kitűzőhöz, hogyha a túra végén már nem marad nekem?

Sajnos, nagy létszám esetén előfordulhat, hogy azoknak, akik a túra előtti héten péntek éjfélig nem adják le az előnevezésüket a túrára, nem tudjuk átadni az emléklapot vagy a jelvényt/kitűzőt a túra végén, bármennyire is többet rendelünk, mint ahányan határidőig előregisztráltak a túrára.

Ebben az esetben a díjazást át tudjuk adni bármelyik következő túránkon, ha az adott túra végén vagy a következő túra előregisztrációs felületen (legkésőbb a túra előtt egy héttel) ezt jelzed nekünk a megjegyzés rovatban.

Figyelem!

Ha az előregisztrációt követően át is utalod a nevezési díjat a túrát megelőző héten péntek éjfélig, akkor nemcsak a koránkelő kedvezményt (mínusz 500.-Ft) tudod igénybe venni, de garantáltan meg is kapod a jelvényt és az emléklapot a túra végén!  

Szintidőn túli teljesítésnél kapok-e bármilyen díjazást?

Amennyiben szintidőn túl max. 1 órával teljesíted a túrát, és ezt jelzed legkésőbb az utolsó ellenőrző ponton a pontőreinknek vagy telefonon, akkor jelvényt/kitűzőt nem, de emléklapot tudunk számodra adni, “szintidőn túli teljesítés” felirattal.  

Nem tudtam részt venni a legutóbbi túrán. Hogyan pótolhatnám?

Nem mindegyik túránkat tudod pótolni, de nagy részüket igen. A túra pótlás feltételeiről az alábbi oldalon olvashatsz részletesen:

Túra pótlása

Milyen ellátmányra lehet számítani a túrán?

Ez távoktól függ természetesen. Télen teát szoktunk biztosítani, hogyha az ellenőrző ponton ez megoldható, jó időben pedig forrásvizet, nagyobb távokon pedig isoitalt.

Ezen kívül müzlivel, süteményekkel és különféle gyümölcsökkel várjuk a résztvevőket. Mindig nagy kedvenc hosszabb távokon a rántott húsos zsömle, a rövidebbeken pedig a házilekváros kenyér mellett a mangalica húsos zsíros kenyér természetesen idény zöldségekkel.

Igyekszünk a gluténmentes étkezésen élők számára is megfelelő ellátmányt biztosítani.

Sőt, legtöbbször  olyan helyet választunk Start/Cél állomásnak, ahol a túra után melegételt is tudtok fogyasztani.

Eddig garantáltan senki nem maradt éhen! 🙂  

Miért kötelező a láthatósági mellény és a fejlámpa (elemlámpa) használata a túra során sötétedés után?

Azért, mert a túrát engedélyező hatóság ezt megköveteli erdészeti területen.

Egyébként javasoljuk, hogy lakott területre érve is használjátok ezeket a felszereléseket a saját érdeketekben, hiszen biztosan Ti is tapasztaltátok már, ha gyakran vezettek sötétben, hogy szinte egyáltalán nem látszódnak azok az emberek, akik autóút mellett haladnak és nem viselnek láthatósági mellényt – a fejlámpa többnyire csak előre világít.

Látni és látszani – ez a legfontosabb!  

Valóban lehet kutyákat is vinni a túráitokra?

Igen, kutyabarátok lettünk, de nem mindegyik túrára javasoljuk, hogy elhozzátok a kutyáitokat.

Kérjük, hogy NE HOZZATOK kutyát az éjszakai túrákra és a 100 km feletti túrákra.

Ahova viszont hozhatjátok, azt mindig jelezzük a túra oldalán és Facebook oldalunkon is.

Ezekhez a túrákhoz általában olyan helyeket választunk Start/Cél állomásnak, amik szintén kutyabarátok, ezért nyugodt szívvel behozhatjátok őket a regisztrációs helyiségbe is.

Annyit kérünk, hogy a kutyátokat feltétlenül kössétek meg a START/CÉL helyszínén, és ügyeljetek arra, hogy ne zavarják a segítőinket a munkában és ne kerüljenek az ellátmány közelébe.

Köszönjük! Keressétek ez a jelzést:

Kutyabarát túra

   

Miért lenne jó, hogyha benevezném a kutyámat a túrára?
 • Elsősorban azért, mert nem kell őt otthon hagynod egyedül, amíg Te a kedvenc időtöltésednek hódolsz.
 • A kutyákat minden ellenőrzőpontnál- kimondottan a részükre készített – vitaminos vízzel várjuk.
 • A Startnál kapsz háromféle biominőségű kutyaeledelt, hogy akkor adagold a kutyádnak, amikor szeretnéd.
 • A túra végén pedig nemcsak Te kapod meg a kitűzőt/jelvényt és emléklapot, hanem a kutyád nevére szóló emléklapot és díjszalagot is haza vihetitek, hogy sokáig emlékezzetek a közösen átélt élményekre.

 

Csomagmegőrzésre számíthatunk-e?

Igen, vállalunk csomagmegőrzést, de csak abban az esetben, hogyha a csomagot a neveddel felcimkézve adod át és a regisztrációs lapon ezt meg is jelöltük.

Figyelem! A csomagokban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!  

Vállaltok-e csomagszállítást?

Igen, a nagyobb túrákon (100 km felett) vállaljuk a csomagszállítást, de csak abban az esetben, hogyha a csomagot a neveddel felcimkézve és lezárva adod át és a regisztrációs lapon ezt meg is jelöltük.

Ennek díja 500.-Ft ellenőrzőpontonként. Ha több helyre kérnéd a csomagszállítást, feltétlenül jelezd a regisztrációnál. Ezüst és arany tagsággal rendelkező egyesületi tagoknak ez a szolgáltatás ingyenes.

Figyelem! A csomagokban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!  

Ha nem találtad meg a kérdésedre a választ, akkor kérjük, hogy küldj nekünk üzenetet ide kattintva: üzenetküldés