Gondoltuk volna, hogy ez az igényesen kialakított Árpád-kilátó már 1929-ben felépült? A székely stílusban felépült kilátó oldalai terméskőből vannak kirakva, így az épület és a természet harmóniája kifogástalan maradt. A tágas térben, vaskos tetőgerendák árnyékában csodálhatod meg a nyüzsgő város forgatagát.

A Látó-hegy tetején 376 méter magasságban megépülő Árpád-kilátó csodálatos panorámát nyújt a Budai-hegység déli és nyugati vonulatára. Szemkápráztató látvány az is, ahogyan a Duna íves folyamát átölelik fővárosunk hídjai.

Az Árpád-kilátó egy nagyszerű pihenő hely. Padok és asztalok várják itt a kirándulókat. A megnyugtató, paradicsomi környezetben megpihenve, energiával feltöltekezve indulhatunk tovább.

 

Az Árpád-kilátó megközelíthetősége:

Két oldalról is könnyedén megközelíthető az Árpád-kilátó mind autóval, mind tömegközlekedéssel vagy akár gyalog.
Az egyik lehetőség a Nagybányai úti buszmegálló. Itt leszállva, a Törökvész úton tovább haladva találunk rá a zöld sáv jelzésre, amin jobbra kanyarodva kell tovább haladni a kilátó felé.
A másik lehetőség, hogy a Fenyőgyöngye megállónál leszállva a kék sáv jelzést követjük déli irányban. Az Árpád-kilátót így egy rövid sétával könnyedén elérhetjük.

 

Árpád-kilátó pihenőhely

Az Árpád-kilátónál érdemes egy kicsit megpihenni

 

Ajánlott túraútvonal az Árpád-kilátó feltérképezéséhez:

A kiindulási pont a Nagybányai út busz végállomása. A Törökvész utca folytatásán haladjunk még egy kicsit felfelé, majd az erdőhöz érve egyenesen menjünk tovább a zöld körséta jelzésen.

Utunk káprázatos környezetben kalauzol minket. Határ-nyereghez érve egy viszonylag hosszabb sík terepen kifújhatjuk magunkat, hogy utána újult erővel vágjunk neki utunk legmagasabb csúcsának, a Kecske-hegy megmászásának.

Az Árpád-kilátóhoz érve, a fantasztikus panoráma minden útközbeni nehézségért kárpótol minket. Érdemes egy kis időt ezen a pihenőhelyen eltölteni. Induláskor továbbra is a zöld körséta folytatását követjük, így hamarosan megérkezünk a kiindulási pontunkhoz.

Távolság: 4,24 km
Szintemelkedés: 201 m
Időtartam: 2-3 óra

 

Kellemes túrázást kívánunk!

 

Az Árpád kilátóhoz közel eső látványosságok:

 

Melyik túrán érintjük az Árpád kilátó épületét?

III. Rákóczi Ferenc emléktúra
IV. Béla emléktúra
Árpád vezér emléktúra
Görgei Artúr emléktúra
Szent László emléktúra
Toldi Miklós emléktúra