Ezen a túrán a Chopok és a Gyömbér csúcsait hódítjuk meg!

ELŐREGISZTRÁCIÓ KÖTELEZŐ!

Ezen a túrán a férőhelyek korlátozottak, és nem tudjuk bővíteni őket, hiszen egy 50 fős busszal megyünk, ezért mielőbb olvasd el a részleteket, add le a nevezésed és utald át a kedvezményes nevezési díjat május 25-ig (vagy a teljes árat június 8-ig), mert a helyeket a befizetések sorrendjében töltjük fel.
Jelentkezési határidő vége: 2018. 06. 08.
Helyszíni nevezés: nincs

 

A túra időpontja: 2018. 06. 23.

Nyár az Alacsony-Tátrában

Ha egy hamisítatlan magashegyi hangulatra vágysz, akkor számodra az egyik legkönnyebben megközelíthető célpont Magyarországról az Alacsony-Tátra két legmagasabb csúcsa:

A Gyömbér (Dumbier) és a Chopok.

Mindkét hegycsúcs már önmagában is emlékezetes élményt nyújt 2000 méter feletti magasságával, az már csak ráadás, hogy a túránk során egy igazi gerinctúra hangulatába is belekóstolhatsz.

A 2017-es túrán készült képeket Facebook oldalunkon tudod megnézni ide kattintva

 

Hasznos információk a túrával kapcsolatban:

 

A túrát túravezető segítségével együtt tesszük meg.

A túra útvonala: Trangoska – Stefanika menedékház – Krupovo hágó – Dumbier – Deményvölgyi hágó – Chopok – Kosodrevina sípálya – Srdiecko sípálya – Trangoska

Start/Cél: Trangoska parkoló

Ajánlott: 14 éves kortól – rendszeresen túrázó, megfelelő kondícióban lévő embereknek, akiknek nem okoz gondot a nagy szintkülönbség megtétele

Nehézségi fok: Nehéz túra – a túra hossza: 16 km, szintkülönbség 1231 méter, menetidő kb. 10 óra

Részvételi díj: 12.900.-Ft, (koránkelő kedvezménnyel: 9.900.-Ft) – az ár az útiköltségen kívül az emléklapot és a jelvényt is tartalmazza

Túra időpontja: 2018. 06. 23.

Találkozó: kb. 4:00 h Budapest, Hősök tere

 

Érkezés Trangoskára: kb. 8:30 h

Innen kelet felé indulunk, és egy hangulatos völgyben haladunk a zöld jelzésen. Ahogy egyre magasabbra érünk az erdős részen, úgy tárulnak elénk a csúcsok.

Felérve a gerincre, meg is látjuk az első pihenőhelyünket: a Stefanika menedékházat. Itt lehetőségünk lesz melegétel és italok elfogyasztására a páratlan kilátást nyújtó teraszon.

Utunkat a piros jelzésen folytatjuk tovább. A jól kiépített turistaút egyenletesen emelkedik a Krupovo hágóig. Itt jobbra fordulva hamarosan el is érjük a Gyömbér (Dumbier) 2043 méteres – kereszttel jelölt – csúcsát.

Ha jó időt fogunk ki, akkor fantasztikus körpanoráma tárul elénk. Északon feltűnik a Magas-Tátra csipkézett gerince, tőle balra a Nyugati-Tátra vonulata, nyugat felé az Alacsony-Tátra gerince látható, háttérben a Chopok csúcsával. Dél felé fordulva a Szlovák érchegység vonulatai fedezhetők fel, kelet felé pedig a távolban feltűnik az Alacsony-Tátra legkeletibb –  közel 2000 méteres (1946 méter) – csúcsa: a Király-hegy (Kralova hola) a Tv-toronnyal.

Miután kigyönyörködtük magunkat és készítettünk elég fényképet is, visszatérünk a hágóhoz, majd a főgerincen haladunk tovább még mindig a piros jelzést követve. Némi ereszkedés után újabb – nem egészen 300 méteres – szintemelkedés következik.

Hamarosan elérjük a következő menedékházat (Kamenná chata). Innen már csupán egy ötperces sétára található a Chopok csúcsa (2024 méter).

A csúcsra felérve ismét egy fantasztikus látvány tárul elénk. Jól megérdemelt pihenőnk után a sípályát követő sárga jelzésen indulunk vissza. Balra fordulva először a kék, majd újból a sárga jelzést kell követnünk, hogy eljussunk a kiinduló pontunkhoz, Trangoskára.

 

Érkezés Budapestre: kb. 23:00 h

 

Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli, kalcium/magnézium tabletta, izomlazító krém.
A túravezetők kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára!

Öltözködés: figyeljünk oda az öltözékünkre, mert a kitettebb hegyoldalon erős szél lephet meg minket még jó időben is. Ajánlott a polár, esőkabát, esetleg valamilyen sapka viselése a magasabb, szelesebb helyeken! 20-30 literes kis hátizsák, esőkabát, kötelező túrabakancs. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.

Étkezés: Ellátmányról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia. Célszerű élelmiszert itthonról hozni (müzlit, gyümölcsöt, egy-két szendvicset). Min. 2 liter folyadék szükséges napközben. Az útba eső menedékházakban lehet meleg ételt-italt vásárolni.

Programváltoztatás szükség esetén: Mivel a hegyek, hegyvidékek időjárása rendkívül változékony, rapszodikus és kiszámíthatatlan, ezért mindenképpen fenntartjuk a jogot, hogy rossz időjárási körülmények esetén – eső, jégeső, köd, kedvezőtlen látási viszonyok, hóvihar – megváltoztassuk a programot.
Mivel a résztvevők biztonságát, egészségük védelmét tartjuk a legfontosabbnak, ezért előfordulhat, hogy le kell mondanunk egy-egy csúcs megmászásáról!
A körülmények és az időjárás megítélése a túravezető feladata, s az Ő döntését kötelezően minden résztvevőnek el kell fogadnia!

Ez a túra lesz az egyik bónusz túra a Magyar Hősök Túrasorozat (MHT) Kupában, így ez is beleszámít a Kupa díjazásába!

Nem tudod, mi az az MHT Kupa? A választ itt találod: https://attilaunokai.net/mht-kupa-2018.pdf

 

Részvételi díjak

Kedvezményes ár május 25-ig átutalva Teljes ár június 8-ig átutalva
9.900.-Ft 12.900.-Ft

Ha úgy döntöttél, hogy készen állsz erre a túrára, kérjük, hogy végezd el a regisztrációt és utald át a részvételi díjat, hiszen a buszban a helyeket befizetési sorrendben töltjük fel.

Az utaláshoz az adatokat a visszaigazoló email-ben küldjük meg!

A részvételi díj magába foglalja az emléklapon és a tűzzománc jelvényen kívül az oda-visszautazás és a túravezető díját. 

Figyelem!

A túra kizárólag akkor indul, hogyha legalább 30 fő jelzi a részvételi szándékát június 8-ig!
Amennyiben 30 főnél kevesebb a jelentkezők száma, a nevezési díjat beszámítjuk bármelyik következő túránkba
vagy visszautaljuk a befizető részére.

 

Regisztráció

* Név

* Email cím

* Telefonszám

* Születési dátum (éééé.hh.nn.)

* Melyik településen laksz?

Jelöld be, honnan hallottál a túráról!
FacebookAttilaunokai.netTTTEgyéb

Üzenet


A túrával kapcsolatos mindennemű változtatás jogát fenntartjuk!