GYIK
5 (100%) 1 vote

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kötelező az előregisztráció minden túrán?

Igen, az előregisztráció kötelező.

Megteheted ezt a weboldalunkon keresztül is online, de lehetőséged van arra, hogy valamelyik korábbi túra végén add le a nevezésedet személyesen a Célban.

Mit tegyek, hogyha nem kaptam meg a regisztrációt követően a visszaigazoló emailt?

Kérjük, hogy először is nézd meg a spam mappában vagy gmail-es email cím esetén a promóciók fül alatt.

Hogyha itt sem találod, akkor kérjük, hogy írj a kapcsolat (kukac) attilaunokai (pont) net email címünkre, hogy  utána tudjunk nézni, megérkezett-e a regisztrációd.

Milyen előnyökkel jár, ha előre átutalom a nevezési díjat?
 • Kedvezményes nevezési díjjal regisztrálhatsz a túrára
 • Érkezéskor elkerülheted a hosszas sorban állást, hiszen soron kívül kapod meg a túrához szükséges anyagokat
 • A túra végén pedig biztosítod magadnak, hogy nagy létszám esetén is garantáltan hozzájutsz a jelvényedhez/kitűződhöz és emléklapodhoz
Hol találom az átutaláshoz szükséges adatokat?

A banki befizetéshez ill. átutaláshoz szükséges adatokat a regisztrációt követő email-ben kapod meg. Ha néhány percen belül nem érkezne meg hozzád az email, nézd meg a spam-ek között és a promóciók fül alatt (gmail-es email cím esetén), és ha ott sincs, akkor jelezd nekünk email-ben a kapcsolat (kukac) attilaunokai (pont) net email címen vagy telefonon.

Fontos: kérjük, hogy utaláskor a túra nevét és a távot, ill. a saját nevedet írd be a megjegyzés rovatba a könnyebb beazonosítás érdekében!

Miért csak két személyre kaptam visszaigazolást a nevezési díj befizetéséről, amikor 3 főre utaltam?
 • Valószínűleg ez azért lehetett, mert többször is használtad ugyanazt az email címet. A rendszerünk azonos email címre csak egyszer küld levelet.
 • Másik lehetőség, hogy valamelyik email címet elírtad. Ha már a regisztráció után sem érkezett meg a visszaigazoló email, akkor ez lehet az oka.
Milyen személyre szóló kedvezményt lehet igénybe venni a nevezési díj befizetésénél?

Fogyatékkal élők és 10 év alatti gyermekek 50%-os kedvezménnyel vehetnek részt minden túrán.

A koránkelő kedvezményt pedig a nevezési díjnak a túrát megelőző hét péntek éjfélig történő átutalásával tudod igénybe venni.

Meddig lehet befizetni a kedvezményes nevezési díjat?

A kedvezményes nevezési díj befizetési határideje a túrát megelőző héten pénteken 24:00 óra.

Mit csináljak, ha mégsem tudok elmenni a túrára, de már befizettem az összeget?
 • Először is jelezd nekünk telefonon vagy email-ben a túrát megelőző héten péntek éjfélig az alábbi email címre: kapcsolat (kukac) attilaunokai (pont) net.
 • A befizetett összeget be tudjuk számítani EGY következő túrára (ami ugyanolyan távú vagy rövidebb), de akár át is ruházhatod másra.
 • Ez utóbbi esetben a másik fél is végezze el a regisztrációt a weboldalon és írja be üzenetben, hogy a te helyedre jelentkezik.
Fizethetek készpénzben is?

Igen, megteheted ezt is, de ha szeretnél élni a koránkelő kedvezménnyel, akkor add le a jelentkezésedet egy korábbi túra céljában és akkor fizesd is ki a kedvezményes díjat.

Ugyanis, hogyha a túra napján fizetsz készpénzben, akkor a teljes ár vonatkozik rád.

Figyelem!

A 100 km feletti túránknál kizárólag átutalással tudsz fizetni!

Mi történik akkor, hogyha nem tudom teljesíteni a választott távot?

Természetesen megkapod a túra teljesítéséért járó kitűzőt/jelvényt és emléklapot, de azokon a ténylegesen teljesített táv lesz. (pl: ha Te 40 km-re jelentkeztél, de csak 34 km-t tettél meg, akkor a 30 km-es távról kapod meg a díjazást)

Azzal számolnod kell, hogy előfordulhat, hogy ezeket egy későbbi túrán tudod csak átvenni és módosítási díjat – 500.-Ft – is kell fizetned érte, hiszen az eredeti távra rendeltük meg neked a kitűzőt/jelvényt.

Ha módosítom a távot, milyen költségekkel kell számolnom?

A módosítási díj – függetlenül attól, hogy nagyobb vagy kisebb távra módosítasz -, minden alkalommal 500.-Ft-os plusz költséggel jár a nevezési díjon felül.

Felhívjuk a figyelmedet rá, hogy nagyobb távra történő módosítás esetén nem tudjuk garantálni, hogy a nagyobb táv ellátmányából is tudsz részesülni, hiszen azt néhány nappal a túra előtt már meg kell rendelnünk.

Mindkét esetben előfordulhat, hogy jelvényt sem tudunk adni a túra végén. Erre le tudunk adni egy pótrendelést, amennyiben kéred, (aminek az átfutása kb. 2 hét) és egy későbbi túrán át tudod venni, csak jelezd nekünk előre, hogy melyik túrára vigyük.

Figyelem!

Ha a túrát megelőző héten péntek éjfélig teszed meg a módosítást telefonon vagy email-ben, amit vissza is igazolunk számodra, akkor nem kell módosítási díjat fizetned.

Miért kell módosítási díjat fizetnem akkor is, hogyha kisebb távra váltok?

Azért, mert a kisebb táv jelvényét IS meg kell rendelnünk számodra, ill. a nagyobb táv ellátmányát már napokkal a túra előtt megrendeljük, és hogyha nem veszed át, azt nekünk akkor is ki kell fizetnünk.

Hogy jutok hozzá az emléklaphoz és a kitűzőhöz, hogyha a túra végén már nem marad nekem?

Sajnos, nagy létszám esetén előfordulhat, hogy azoknak, akik a túra előtti 48 órában jelentkeznek, nem tudjuk átadni az emléklapot vagy a jelvényt/kitűzőt a túra végén, bármennyire is többet rendelünk, mint ahányan határidőig előregisztráltak a túrára.
Ebben az esetben a díjazást át tudjuk adni bármelyik következő túránkon, ha az adott túra végén vagy a következő túra előregisztrációs felületen ezt jelzed nekünk a megjegyzés rovatban.

Figyelem!

Ha az előregisztrációt követően át is utalod a nevezési díjat a túrát megelőző héten péntek éjfélig, akkor nemcsak a koránkelő kedvezményt tudod igénybe venni, de garantáltan meg is kapod a jelvényt és az emléklapot a túra végén!

Milyen ellátmányra lehet számítani a túrán?

Ez távoktól függ természetesen. Télen teát szoktunk biztosítani, hogyha az ellenőrző ponton ez megoldható, jó időben pedig forrásvizet, nagyobb távokon pedig isoitalt.

Ezen kívül müzlivel, süteményekkel és különféle gyümölcsökkel várjuk a résztvevőket. Mindig nagy kedvenc hosszabb távokon a rántott húsos zsömle, a rövidebbeken pedig a házilekváros kenyér mellett a mangalica húsos zsíros kenyér természetesen idény zöldségekkel.

Igyekszünk a gluténmentes étkezésen élők számára is megfelelő ellátmányt biztosítani.

Sőt, igyekszünk olyan helyeket választani Start/Cél állomásnak, ahol a túra után melegételt is tudtok fogyasztani.

Eddig garantáltan senki nem maradt éhen! 🙂

Miért kötelező a láthatósági mellény és a fejlámpa (elemlámpa) használata a túra során sötétedés után?

Azért, mert a túrát engedélyező hatóság ezt megköveteli erdészeti területen.

Egyébként javasoljuk, hogy lakott területre érve is használjátok ezeket a felszereléseket a saját érdeketekben, hiszen biztosan Ti is tapasztaltátok már, ha gyakran vezettek sötétben, hogy szinte egyáltalán nem látszódnak azok az emberek, akik autóút mellett haladnak és nem viselnek láthatósági mellényt – a fejlámpa többnyire csak előre világít.

Látni és látszani – ez a legfontosabb!

Valóban lehet kutyákat is vinni a túráitokra?

Igen, kutyabarátok lettünk, de nem mindegyik túrára javasoljuk, hogy elhozzátok a kutyáitokat.

Kérjük, hogy NE HOZZATOK kutyát az éjszakai túrákra és a 100 km feletti túrákra.

Ahova viszont hozhatjátok, azt mindig jelezzük a túra oldalán és Facebook oldalunkon is. Ezekhez a túrákhoz általában olyan helyeket választottunk Start/Cél állomásnak, amik szintén kutyabarátok, ezért nyugodt szívvel behozhatjátok őket a regisztrációs helyiségbe is.

Keressétek ez a jelzést:

Kutyabarát túra

Miért lenne jó, hogyha benevezném a kutyámat a túrára?
 • Elsősorban azért, mert nem kell őt otthon hagynod egyedül, amíg Te a kedvenc időtöltésednek hódolsz.
 • A kutyákat minden ellenőrzőpontnál- kimondottan a részükre készített – vitaminos vízzel várjuk.
 • A Startnál kapsz háromféle biominőségű kutyaeledelt, hogy akkor adagold a kutyádnak, amikor szeretnéd.
 • A túra végén pedig nemcsak Te kapod meg a kitűzőt/jelvényt és emléklapot, hanem a kutyád nevére szóló emléklapot és díjszalagot is haza vihetitek, hogy sokáig emlékezzetek a közösen átélt élményekre.
Csomagmegőrzésre számíthatunk-e?

Igen, vállalunk csomagmegőrzést, de csak abban az esetben, hogyha a csomagot a neveddel felcimkézve adod át és a regisztrációs lapon ezt meg is jelöltük.

Figyelem!

A csomagokban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni!

 

 

Vállaltok-e csomagszállítást?

Igen, a nagyobb túrákon (100 km feletti) vállaljuk a csomagszállítást. Ennek díja 500.-Ft ellenőrzőpontonként. Ha több helyre kérnéd a csomagszállítást, feltétlenül jelezd a regisztrációnál.

Miért van ilyen sokféle nevezési díjatok egy adott távra?
 • Azért, mert ha kihasználod a koránkelő kedvezményt (a túrát megelőző hét péntek éjfélig átutalod a nevezési díjat), akkor eleve kedvezményre vagy jogosult a túra nevezési díjából.
 • Úgy is tudod csökkenteni a nevezési díjadat, hogyha nem kérsz ellátmányt (ez távoktól függően 200-400.-Ft lehet az ellátmányos árhoz képest).
 • Te döntheted el, hogy jelvényt vagy kitűzőt kérsz (a kitűzős nevezési díj 300.-Ft-tal kevesebbe kerül, mint a jelvényes).